missglamour.nl

Petticoats

 
 
 

Petticoats werden al in de jaren 50 gedragen door vrouwen. Het werd als onderrok gedragen die bestond uit diverse lagen ruime klokkende stof, die in eerste instantie van gesteven katoen, en later van nylon werdt gemaakt. Hierdoor stond de rok die er over gedragen werd, behoorlijk wijd. De petticoat werd voornamelijk als kledingdracht van de vrouwelijke partner gedragen tijden ballroomdanswedstrijden. 


Er zijn zoals bij vele andere kledingstukken veen varianten van de basic petticoat. Zo worden de petticoats gebruikt voor dansen, trouwen, voor vermaak en als mode petticoats. 

In de 18de eeuw werd de petticoat al gedragen, en later bekend door het modehuis Dior in 1947. Het kledingstuk accentueerde de vrouwelijke vormen en werd gedragen onder een jurk of rok en soms zelfs met een korset om de vormen nog meer te onderstrepen. 

Jaren later werden de petticoats niet veel meer gedragen, maar juist nu weer als feestkleding, voor baby's tot volwassenen. Kirei Sui is een van de grootste merken die petticoats wereldwijd verkoopt. Of het nu gaat of een baby fotoshoot, of een bruiloft, communie, ballet of andere bijzondere feesten, je kunt een complete outfit voor meisjes bij hun vinden. 

Miss Glamour kan onmogelijk hun gehele assortiment in de webshop zetten, daarom hebben wij gekozen voor de standaard en luxe petticoats. Maar hierin zijn weer veel verschillende soorten rokjes te vinden. Rokjes met kant, 1 kleur of 2 kleuren of zelfs in regenboogkleuren. Ook de veren rokjes doen het goed. 

Voor verjaardagen kunt u ook bij Kirei Sui terecht. Van leuke petticoats of pettiskirts, tot topjes en shirtjes met cijfers erop.

Mocht u nu een artikel van Kirei Sui willen kopen wat wij niet in ons assortiment hebben, mail dan gerust naar info@missglamour.nl, en wij regelen het artikel dat u wilt hebben. Houd wel rekening met de levertijd, deze is meestal 1-2 weken. Natuurlijk kan er ook een spoedbestelling geplaatst worden, helaas zijn hier extra kosten aan verbonden. 


10% korting op je bestelling?

Abonneer u op onze mailinglijst

* indicates required